Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kortárs zsarolók

hack.jpg

Ma megzsaroltak. Kaptam egy e-mailt, amiben azzal fenyegetnek, hogy kiraknak rólam egy inkrimináló videót a netre. Elküldik az összes ismerősömnek, barátomnak, kollégámnak, családtagomnak Facebook Messengeren és e-mailben, ha nem fizetek 4011 $-t egy bitcoin számlára.

Egyesek erre nyilván csak fensőbbségesen legyintenek, hisz egy ilyen átlátszó trükknek ugyan ki dől be manapság? Ennek ellenére, számomra mégis tanulságos volt végigkövetni azt a lélektani folyamatot, mely a levél elolvasásának hatására bennem végbement.

Először nem hittem el, hogy ez tényleg velem történik! Azt éreztem, hogy biztos csak viccelnek velem! Aztán – ahogy végigfutottam a sorokon – egyre durvább állításokba ütköztem magammal kapcsolatban. És hiába tudtam azonnal, hogy az egész egy méretes hazugság, mégis rögtön elkezdtem azon gondolkodni, pontosan mit is csináltam az elmúlt hónapokban. Világos volt, hogy át akarnak verni, ennek ellenére elkezdtem filózni a gyenge pontjaimon. Mégis, milyen videót rögzíthettek rólam, amivel megzsarolhatnak? Mit tudhatnak valójában a magánéletemről? Megmondom őszintén, nagyon kényelmetlenül éreztem magam!

De az első ijedséget szinte azonnal felváltotta a szívből jövő hálaadás – életemben milliomodszorra már –, amiért keresztény vagyok. Ami persze önmagában még édeskevés; ennél sokkal fontosabb, hogy igyekszem úgy is élni, mint Jézus Krisztus tanítványa. Szeretem az igazságot és gyűlölöm a gonoszságot, ami nyilván nem jelent tökéletességet, de tökéletességre törekvést mindenképp! Ez tehát rögtön adott is egy erős védelmet a lelkem számára, a levél hatására rám törő vádló érzésekkel szemben. Biztosan tudtam, hogy a zsaroló levélben szereplő állításokat valójában nem rólam írták, mert olyan dolgokat én garantáltan nem követtem el!

1_kicsi.jpg

Ahogy alaposabban végigolvastam a levelet, a hálaadás csak egyre fokozódott bennem, ugyanis a pitiáner álhacker zsaroló arra hivatkozott, hogy egy pornó oldalra telepített malwer kémprogram segítségével megszerezte a jelszavam, így hozzáfér az összes Facebook Messenger és e-mail kapcsolatom adataihoz. Ha tehát nem virítom neki a lóvét, a filmmel együtt – amit a pornó site-on állítólag megnéztem – elküld rólam egy olyan videót is az összes kapcsolatomnak, amin a film nézése közben éppen a csúcsra juttatom magam. Merthogy az elektronikus eszközöm kameráján keresztül – állításuk szerint – ők az egész örömteli folyamatot rögzítették rólam.

Itt azért – az első döbbenetem elmúltával – már egy mosoly is felvillant az arcomon, ugyanis ez a légből kapott történet bizony ezer sebből vérzik; az összes ellenérv egy pillanat alatt átsuhant az agyamon. Hiszen nekem – Istennek hála – nincsenek sötét, mocskos kis titkaim, tehát kizárt, hogy egy pitiáner zsaroló rajtam fogást találjon. Többek között azért sem, mert évek óta az összes elektronikus eszközöm kameráját leragasztom. Nincs a közösségi oldalakon valós profilom, és nincs a telefonomon Facebook alkalmazás, sőt Messenger sem. Egyetlen képet sem tettem ki soha a családomról, szeretteimről, rokonaimról, vagy az élményeinkről és nyaralásainkról a netre. Nem látogatok pornó oldalakat, és sosem regisztráltam olyan website-on, amely számomra kompromittáló lehet. Az imádkozásaim idejére pedig, vagy a férjemmel/ gyermekeimmel/ barátaimmal való bensőséges beszélgetésekkor igyekszem kivinni minden elektronikus, mikrofonnal rendelkező eszközt a helyiségből, ezzel is védve a magánéletemet.

Teljes nyugalommal dobtam hát ezt az undorító zsaroló üzenetet lazán a kukába.

De figyeljetek! Bennem ilyenkor – mivel nem hiszek a véletlenekben – mindig megszólal egy figyelmeztető hang. Bármi történik velem az életben, azonnal elkezdem vizsgálni és kutatni a szellememmel, nem akar-e az Úr azon a szituáción keresztül valamit tanítani. Most is ezt tettem tehát: hosszasan elgondolkodtam egy várható, a jelen folyamataiból is kikövetkeztethető jövőképen, ami aztán egy olyan világ partjai felé sodort, melynek kísértetei makacsul belekapaszkodtak a lelkem szövetébe.

joan.jpg

Mert képzeljük csak el, hogy ma még átlátszó, ostoba zsaroló e-maileket kapunk röhejes szélhámosoktól, de holnapra talán rendszerszintűvé válik a zsarolás, és már nem pitiáner álhackerek akarják majd kompromittálni a hívő embereket, hanem egy központi, globalista, hatalmi elit fogja azt mondani keresztények tömegeinek, hogy a modern technikának és közösségi médiának hála, évek óta – köztudottan és módszeresen – megfigyeltek és lehallgattak bennünket. Pontosan feltérképezték a személyiségünket, így az erősségeink és gyengeségeink listája nyitott könyvként fekszik előttük. Sőt annyi manipulált, inkrimináló információval rendelkeznek rólunk, hogy azt felfogni sem vagyunk képesek. Ezért aztán a jóhírünk, a javaink, vagy a személyes szabadságunk megtartásáért cserébe elvárják tőlünk, hogy tegyük szépen azt, amit mondanak. Különben elbúcsúzhatunk a társadalmi kapcsolatainktól, az egész korábbi életművünktől, a munkánk eredményeitől, a közösségünk megbecsülésétől. Hiszen akkor már, abban a modern, új világban, mely a fejlődés olyan magas fokára jutott, hogy sikeresen lerázta magáról a bűntudattal, szégyennel és gátlásokkal járó kártékony gyötrelmeket, különösebb erőfeszítések nélkül, néhány másodperc alatt tönkretehetnek bárkit, aki különvéleményt fogalmaz meg a rendszerrel és annak vezetőivel kapcsolatban. De hát napjainkban is zajlik már ez! Hiszen a mainstream média képes politikusokat, elnököket, közéleti szereplőket, sőt egész kormányokat is lejáratni szövegösszefüggéseiből kiragadott, önkényesen megszerkesztett idézetekkel, erőszakosan hangoztatott aljas hazugságok és elferdített tények által. És teszik mindezt összehangoltan, egy homályban rejtőző, ugrásra kész, kormányok felett álló hatalmi elit parancsára. Akkor vajon mit tehetünk majd mi, keresztények, ha ugyanezt ellenünk is elkövetik annak érdekében, hogy engedelmes birka módjára bekényszerítsenek minket a sorba?! Vajon hány bátor ellenálló marad, aki felemeli a hangját az ilyen égbekiáltó társadalmi igazságtalanságok ellen, miután teljesen lejáratták és ellehetetlenítették már a kereszténységet az emberiség előtt? Hiszen ez folyik már most is, módszeresen! És talán eljön az idő szerte a világon – mely a Kínában élő keresztények számára már ezekben a napokban is hús-vér valóság –, mikor elkezdik majd levadászni a gyülekezeteket. Később pedig talán a veszélyesnek nyilvánított keresztényeket is egyesével kínpadra vonják, miközben az igaz emberek teljes életművét a nagyközönség előtt egy alternatív, kiforgatott valóságként interpretálják. És teszik mindezt azért, hogy senki még csak ne is gondoljon arra, hogy irgalommal és szánalommal lehajoljon az üldözöttekhez. Hány hívőnek lesz vajon ereje innen felállni, ellenállást hirdetni, magát és a kereszténységet kenet által tisztára mosni, és folytatni hatalommal az Isten életmentő küldetését?

Nem állítom, hogy így lesz. Én csak gondolkodom. De egyben biztos vagyok: a folyamatok már most is ebbe az irányba mutatnak. Ezért, talán érdemes lenne ezeket a dolgokat – hozzám hasonlóan – minden keresztényeknek komolyan megfontolnia. Hiszen sok hitetlen ember is – csupán hétköznapi, természetes bölcsességgel, felmérve az idők jeleit – okosan készül már erre a fenyegető széllökésekkel közelítő, viharos vészkorszakra. Bunkert épít, fegyverkezik, élelmiszert raktároz, és sorolhatnám. Felkészül a túlélésre. Mert ez a vészjósló feszültség már itt szikrázik körülöttünk, a levegőben!

Ti nem érzitek?!

apokalipszis.jpg

Edna Holy Bloom keresztény blog keresztény blogok keresztény blogger keresztény blogger