Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babonák, hiedelmek, konteók

pestis-doctor.jpgMár a járvány elején eldöntöttem, hogy egyetlen bejegyzésben sem fogok a koronavírussal kapcsolatban okoskodni. Jártam ugyan kurta másfél évet orvosi egyetemre, mégsem gondolom azt, hogy érdemben konyítanék a témához. És ugyanezt mondhatom a szellemi dolgokról is, hiszen nem vagyok én sem pásztor, sem próféta, de még lelkésznek sem tanultam ez idáig. Az egyetlen pozitívum, amit a világ titkainak kifürkészése terén elmondhatok magamról, hogy közel harminc éve vagyok már betöltekezve Szent Szellemmel (szólok nyelveken), ami egy elkötelezett hívő élettel párosítva azért talán nem a semmivel egyenlő.

Most mégis elegendő mennyiségű, túlcsorduló nyugtalanság gyűlt össze bennem ahhoz, hogy leírjam a véleményemet a sok félcédulás ostobasággal kapcsolatban, ami – tapasztalataim szerint – seregnyi ember fejében kering manapság. És ami ennél sokkal szomorúbb – bár a XXI. században már ez is elég kétségbeejtő – hogy egyes politikai irányzatok igyekeznek ezeket a középkori sötétségre hajazó, babonás hiedelmeket az emberekben masszívan élesztgetni, és a természetes félelmeiken keresztül próbálják meg a tömegeket, aljas hatalmi játszmáik szolgálatába állítani. Ez viszont már – egy békeszerető kereszténynél is – kiveri a biztosítékot!

Éberen figyelve ezeket a szennyes motivációkat, nem lehet semmi kétségünk afelől, hogy a következő választásokon vajon melyik oldalra kell majd leadnunk a voksunkat nekünk, elkötelezett keresztényeknek, ha az eljövendő években is egy élhető, ép eszét megőrző, nyugati mételytől mentes országban szeretnénk továbbnevelni a gyermekeinket és unokáinkat. És hogy ezt a bolondériát tovább már ne lehessen akadálytalanul fokozni, a konzervatív értékeket valló embereknek újra és újra fel kell emelniük a szavukat ellene! Még akkor is, ha teljesen meg tudjuk érteni azt a zűrzavart, ami a halál árnyékában botorkáló emberiség fejében és lelkében, olyan szédítő gyorsasággal kavarog ezekben a vészterhes napokban. Hiszen ebben a történelmi korban, mikor a hazugság és átverés, sőt a rendszerszintű, propagandisztikus néphülyítés a közéleti retorika normális részét képezi, hogyan is lehetne csupán emberi értelemmel kibogarászni a pelyva szemete közül a gabonát?!

Nincs tehát más választásunk, mint a Szent Szellem fuvallatára bízni magunkat. Egyedül Ő képes megnyugtató tisztaságban feltárni előttünk a hamisítatlan valóságot, és elsodorni a hazugság szúrós és meddő léhaságait. Hatalmas előnyt élveznek tehát az Istennel valódi, szellemi közösségben élő emberek ezekben a napokban! Nekik nem kell szorongva azon gyötrődniük, vajon igazuk van-e a rettegőknek a külföldön – keleten vagy nyugaton – sebtében összelogikázott oltásokkal kapcsolatban! Vagy az oltás beadatásával tényleg az antikrisztus bélyegét vesszük-e magunkra? Vagy beszedjünk-e olyan tablettákat, amik az országunkban elő nem forduló trópusi kórokozók elleni hatóanyagot tartalmazzák, de nálunk egyelőre csak állatoknak készült gyógyszerekben kaphatók? Vagy mindenféle képtelen, sarlatán gyógymódokkal próbáljuk-e meg elkergetni a családunk ajtaján kopogtató vészt?

science.jpg

Hitem szerint a keresztény emberek ajtófélfáján ezekben a napokban is ott vöröslik a Bárány vére – akár Egyiptomban a zsidó bejáratok szegélyein – mely a pusztítót távol tartja. Még akkor is így van ez, ha hívő emberek is életüket vesztik mostanában. Hiszen emlékezzünk csak meg, mit mondott Pál apostol az elköltözésével kapcsolatban: nekem a meghalás nyereség!

Nem olyan régen hallgattam Kenneth Hagin egyik tanítását, melyben azokról a természetfeletti élményeiről mesél, amik őt a megtérésre indították, majd segítették a szolgálatban való helytállásban is. Ő mondja el, hogy a mennyben új életet kezdő szentek mennyire nem vágynak már vissza ide, a földre. Ezért óva inti a hívő embereket attól, hogy sajnálni kezdjék az elköltözött testvéreiket, hiszen – elmondása szerint – ők egy tökéletes helyre kerülnek, még ha rövid időre el is kell válniuk a szeretteiktől. Ahogy Németh Sándor is beszélt erről egy tanításában, hogy a megváltott emberek lelke már lényegesen más atmoszférába van beültetve, mint az elkárhozó embereké. Ha valaki újjászületett és közössége van a Szentlélekkel, akkor a testének halál közeli, válságos állapotában is a lelke boldogsággal van körülvéve, és nem sötétséggel. Az újjá nem született emberektől hasonló helyzetekben nagyon horrorisztikus beszámolókat lehet hallani, de ha közösségünk van Jézus Krisztussal, a szellemünk és lelkünk számára már biztosítva van az örök élet, ezért nem kell félnünk, mikor a pokolról és kárhozatról szó esik. Hiszen, mi már meg vagyunk váltva a pokolra leszálló emberek tömegéből!

El tudjátok tehát hinni nekem, hogy történjen bármi egy hívő emberrel, vegye körül bármilyen rémisztő veszedelem, azért a Bárány vére mégis ott van a szellemi otthonának ajtófélfáján? És ha ez így van, akkor azt is tudnunk kell, hogy nem történhet velünk semmi olyan, amiben – valamilyen módon, a mi javunkra – ne lenne benne Isten akarata is. Ezért én nem hiszek a véletlenekben. Ha pedig nincsenek véletlenek, mert a sorsunk biztos kezekben van, akkor miért kellene most egy vírustól félnünk?

covid.jpg

Nincs tehát okunk a rettegésre nekünk, valódi hittel élő keresztény embereknek, ezekben a napokban sem! Akiknek a szívében – a megtérés által – ott lakik Jézus Krisztus, és az újjászületésben vették a Szent Szellem ajándékát, olyan spirituális vezetőt és tanítót kaptak útitársul, aki tökéletesen hűséges és abszolút tévedhetetlen. Ha tehát mindent megteszünk az egészségünk megőrzése érdekében, és védekezünk, ahogy csak tőlünk telik – elkerüljük az emberek közelségét, maszkot hordunk, a kezünket gyakran mossuk/fertőtlenítjük –, akkor nem esünk az istenkísértés bűnébe sem. Így joggal számíthatunk az Úr természetfeletti védelmére!

Ám ha valaki nincs még a hitnek ezen a magaslatán, mert szívből hisz ugyan Isten létezésében, de nem járta végig az újjászületéshez vezető utat, az se csüggedjen el, olvasva a soraimat, hiszen erre is van megoldásunk! Az itteni oldalunk felkeresésével és instrukcióinak követésével – alig néhány perc alatt – bárki be tud lépni hit által ebbe a megtámadhatatlan biztonságot nyújtó, Isteni közösségbe!

Onnantól pedig, már tényleg csak rajtunk múlik minden! Hiszen, ha minden nap – akár felkelés után azonnal – elkötelezzük magunkat Jézus Krisztus mellett, sőt szánunk időt arra is, hogy ápoljunk Vele egy minőségi és bensőséges kapcsolatot – imádkozás, bibliaolvasás, felkent tanítások hallgatása stb. révén –, akkor semmi olyan nem történhet velünk az életben, ami miatt egy örökkévalóságon át, komolyan bánkódnunk kellene!

Én ebben hiszek, és így is élek, több mint negyed évszázada már (milyen jól hangzik ez!). És bár engem is értek az életben súlyos veszteségek, idővel mégis mindig képes voltam átlendülni fölöttük, hiszen a Teremtő egyetlen napra sem engedte elfelejtenem, pontosan hová is tartok, és milyen kivételes – az örökkévalóságba is átívelő – sors részesévé tett engem Jézus Krisztusban!

modern-science.jpg

Nekünk tehát nem szükséges kuruzslásra hajazó népi gyógymódokkal bíbelődnünk, vagy kutyagyógyszert bekapkodnunk ijedtünkben. De azoknak a konspirációs teóriáknak sem kell felülnünk, amik alapos bibliaismeret hiányában, az antikrisztusi megbélyegzést vizionálják. És az oltásra is nyugodtan regisztrálhatjuk magunkat és a szeretteinket, hátha minél hamarabb élvezhetjük ismét a testvéreinkkel való személyes összegyülekezést.

Persze – hiába is várnátok – nincsenek a fentiekkel kapcsolatban frappáns érveim. Én most kizárólag intuíciókkal dolgozom. Ahogy már mondtam, most nem tehetem meg, hogy a korlátozott ismereteimre és véges felfogóképességemre hagyatkozzam. Csak egy felülről való vezetést fogadhatok el ebben a háborodott szennyviharban! A Szent Szellem volt tehát az, aki bennem is lerombolta az egészséges szkepticizmust, ami minden józan gondolkodású embert elfog ezekben a napokban, egy sebtében kiókumlált vakcina hallatán. Emiatt – első körben – mi sem regisztráltunk az oltásra a családdal, hanem megvártuk szépen az egyre sürgetőbb szellemi indíttatást a szívünkben, hogy mégis megtegyük. Azután megtettük: az első hatszázezer jelentkezőben már mi is benne vagyunk.

Arra bátorítok tehát mindenkit, hogy ne a saját értelmével próbálja meg kihalászni az ehető válaszokat, az internet és közösségi média gusztustalan leveséből! Hanem fordítsa az arcát és szívét felfelé, pontosan abba az irányba, ahonnan kétezer évvel ezelőtt az igazság prototípusa megérkezett hozzánk a földre, és ahonnan vissza is fog térni, az emberiség örök megmentésére!

light_kicsi.jpeg

Edna Holy Bloom keresztény blog keresztény blogok keresztény blogger keresztény blogger